пятница, 29 апреля 2011 г.

Официальная презентация голландской версии мюзикла DADDY COOL
Официальная презентация мюзикла DADDY COOL в Голландии состоялась 28 апреля. Театральная компания V & V Entertainment, после того как были окончательно утверждены кандидатуры на ведущие роли, устроила специальную вечеринку для прессы. Журналистам были представлены главные действующие лица постановки и даже показан небольшой фрагмент шоу.
Вопреки первоначальным планам, премьера, заявленная на 25 сентября, состоится не Тилбурге, а в одном из крупнейших городов Голландии - Роттердаме. Это придаёт солидности действу, поскольку театр LUXOR считается одной из самых лучших площадок в странах Бенилюкса (Бельгия, Нидерланды, Люксембург). Именно на сцене LUXOR будет дан старт большому турне мюзикла по этому региону. Гастрольный график уже расписан до конца января 2012 года и опубликован на только что открывшемся официальном сайте www.daddycoolmusical.nl
Перейти на интернет-страницу голландской версии DADDY COOL вы можете, кликнув на заголовок этого сообщения. Подробная информация о предстоящей премьере будет опубликована на форуме FFFclub (доступ только для зарегистрированных пользователей).

источники:
www.showbiznewz.nl
www.musical.blog.nl

Perspresentatie musical ‘Daddy Cool’

Vandaag, donderdag 28 april, vond de perspresentatie van de nieuwe musical Daddy Cool plaats in Utrecht. Hierbij werd de cast aan de media voorgesteld, de verhaallijn uitgelegd en kregen we een voorproefje van wat we kunnen verwachten.

Een enthousiaste Albert Verlinde vertelde over de nieuwe sensatie van V&V Entertainment. “Deze musical wordt anders dan de musicals die we al kennen. ‘Daddy Cool’ is de musical meets ‘So You Think You Can Dance’. Waar we in andere musicals vooral werken met allround artiesten (zij kunnen zingen, dansen en acteren), werken we nu ook met professionele dansers”. Ook Kim-Lian van der Meij (die één van de hoofdrollen gaat vertolken) zegt; “Als je zin hebt in een te gekke avond, dan moet je deze musical zien! We gaan een feestje bouwen!”

De grote verrassing was de onthulling wie de hoofdrol van Sunny op zich zou nemen. Na zeer zware auditierondes (want Sunny moet heel goed kunnen dansen, zingen en acteren) is de keuze gevallen op Ruben Heerenveen. Ruben is een allround artiest en heeft al een indrukwekkende CV op zijn naam staan. Als professioneel danser en zanger heeft hij al in meerdere buitenlandse producties gestaan. Zo was hij onder meer te zien als Leroy in de Oostenrijkse versie van de musical FAME. Ook deed hij mee aan de Nederlandse zoektocht naar de cast van FAME: ‘Op Weg Naar FAME’, maar werd in de vierde aflevering helaas naar huis gestuurd, en was hij een van de deelnemers aan My Name is Michael.

De musical Daddy Cool is gebaseerd op de grootste hits van Boney M en geestelijk vader Frank Farian zoals Daddy Cool, Ma Baker, Sunny en The Rivers of Babylon.

Het verhaal

Het verhaal draait om Sunny (Ruben Heerenveen), een jongen die opgroeit in Suriname maar op een gegeven moment naar Nederland komt. Volgens regisseur Eddy Habbema is dat ook de essentie van het verhaal. Hoe vind je je plek in Nederland als je uit een volslagen andere cultuur komt?
Sunny besluit een dancecrew te vormen. Hierdoor ontmoet hij Rose (gespeeld door Kim-Lian van der Meij) die bij een concurrerende dancecrew danst in de club Rasputin van haar moeder Ma Baker (gespeeld door Anne-Mieke Ruyten). Uiteraard zit hier een mooi liefdesverhaal in verwerkt.

Het is dan ook een compleet nieuw verhaal, dat in principe niks te maken heeft met de nummers of de geschiedenis van Boney M. en Frank Farian. De dans is in dit verhaal een zeer belangrijk onderdeel, het verhaal wordt eigenlijk verteld door de dansen.

Andere hoofdrollen in het verhaal zijn weggelegd voor Jetty Mathurin en Joanne Telesford.

Hoofdrolspelers Kim-Lian van der Meij en Ruben Heerenveen hebben er zin in. Kim-Lian; “Ik moet mij de dansstijl nog erg eigen maken, want ik ben dit niet gewend. Het is zwaar om mee te kunnen komen met de professionele dansers, maar ik weet zeker dat het me gaat lukken!”

Ruben; “Ik vind het heel erg spannend om de hoofdrol in dit stuk te spelen maar ik heb er ook ontzettend veel zin in. Ik ben met de muziek opgegroeid op Curaçao, dus ik ben al fan.”

De repetities, onder leiding van regisseur Eddy Habbema en choreograaf Gerald van Windt, starten half augustus, waarna de musical op 25 september 2011 haar Benelux première beleeft in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop is inmiddels gestart.


Foto’s: Angel Mulder

Комментариев нет: